TIGRE DEL PLÀTAN. Tractament per endoterapia

El tigre del plàtan és un insecte associat als plàtans dels espais públics de la ciutat que provoca un aspecte antiestètic per la defoliació prematura de la capçada, la disminució del vigor de l’arbre i les molèsties causades als habitatges pròxims per acumulació d’insectes.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament d’Olot, davant la ineficiència demostrada pels tractaments de fumigació tradicionals aplicats fins ara, han decidit aplicar un nou mètode de tractament molt més eficient i respectuós amb el medi ambient, l’endoteràpia vegetal.

Aquest sistema consisteix en injectar al tronc de l’arbre una substància fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta i elimina l’insecte quan aquest s’alimenta de la saba de l’arbre.

L’endoteràpia vegetal és un mètode alternatiu de tractament fitosanitari de les plagues dels arbres que evita la dispersió indiscriminada de partícules químiques que podrien contaminar el medi, el sòl i l’aigua. És totalment inofensiu per a la salut dels ciutadans i dels animals que viuen als arbres.

Durant els propers dies s’executarà un tractament d’endoteràpia per a combatre la plaga del tigre del plàtan a les següents ubicacions: Passeig de la Muralla, Passeig de Barcelona, Firal, Plaça Clarà, Avinguda València, Passeig de Sant Roc i Avinguda Balears.

Esperem que amb aquesta actuació es millori l’estat del nostre arbrat i alhora disminueixin les molèsties ocasionades per aquesta plaga.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Ajuntament d'Olot - Consorci SIGMA